Elika Elkarregin: GALDETEGIA / ENCUESTA ELIKA ELKARREKIN GALDETEGIA - ELEBITAN Hasierako Diagnostikoa Step 1 of 2 50% INFORMAZIO OROKORRA / INFORMACIÓN GENERALAdina / Edad*Generoa / Genero*Emakumea / MujerGizona / HombreBeste / OtroHerria / Ciudad* Elikadura-profila* Berezitasunik gabea (ohikoa) / Sin peculiaridad (habitual) Anemia Kirol-jarduera altua / Actividad física alta Gantz, azukre edo gatza murriztu beharra / Necesidad de reducir grasas, azúcares y sal Alergia edota intolerantzia / Alergia y/o intolerancia Dieta beganoa / Dieta vegana Dieta begetarianoa / Dieta vegetariana Beste bat / Otro Alergia edo intolerantzia bat izanez gero, edo beste elikadura-motaren bat jarraituz gero adierazi zein den: / Indicar en caso de tener alergia o intolerancia u otro tipo de alimetnación: Etxebizitza-unitatea (lagun, familia, pisukide...)/ Unidad de vivienda (amig@s, familia, compañer@s de piso...)*1234»4Ikasketak / EstudiosDoktoregoa eta graduatu ondokoa / Doctorado o postgraduadoUnibertsitate-ikasketak / Estudios universitariosBatxilergoa /BachillerLanbide Heziketa / Formación ProfesionalBigarren Hezkuntza / Educación SecundariaIkasketarik ez / Sin estudiosBeste / Otr@Oinarrizko hileroko soldata / Salario mensual base0-325 €325-700 €700-1000 €1000-1400 €1400-1800 €1800-2200 €> 2200 €HAURREN BAT ZURE ZAINTZAN IZANEZ GERO... / EN CASO DE TENER ALGÚN NIÑ@ A TU CUIDADOZenbat urte ditu(zte)? / ¿Cuántos años tiene(n)? Non bazkaltzen dute? / ¿Dónde almuerzan?Etxean / En casaEskola-jantokian / En el comedor escolarBeste bat / OtroElikadura osasungarria darama(te)la uste duzu? / ¿Crees que lleva(n) una alimentación saludable?Bai / SíEz / NoBai, baina hobetu liteke / Sí, pero se puede mejorarLaguntza beharko zenuke (aholkularitza, formazioa...) bere/beraien elikadura osasungarria dela bermatzeko? / ¿Necesitarías ayuda (asesoramiento, formación, etc.) para asegurar que su alimentación es saludable?Bai / SíEz / NoKONTSUMO-OHITURAK / HÁBITOS de CONSUMO1. Non egiten dituzu erosketak? (Ondorengo aukeren artean zehaztu zeinetan eta zein portzentaietan) / 1. ¿Dónde realizas las compras? (elige entre las siguientes opciones, indicando las proporciones de cada una)Zuzenean nekazariari/ekoizleari / Directamente al productor*Ez dut erosketarik egiten. / No compro.%1-25%25-40%40-75%75-100Bizitokiko denda txikietan / En las pequeñas tiendas de tu lugar de residencia*Ez dut erosketarik egiten. / No compro.%1-25%25-40%40-75%75-100Bizitokiko tokiko produktuen denda eta proiektuetan / En las tiendas o proyectos que tienen producto local de mi lugar de residencia*Ez dut erosketarik egiten. / No compro.%1-25%25-40%40-75%75-100Bizitokitik kanpoko tokiko produktuen denda eta proiektuetan / En las tiendas y proyectos que ofrecen productos locales, fuera de mi lugar de residencia.*Ez dut erosketarik egiten. / No compro.%1-25%25-40%40-75%75-100Bizitokiko saltoki handietan / En las grandes superficies de mi lugar de residencia.*Ez dut erosketarik egiten. / No compro%1-25%25-40%40-75%75-100Periferiako edo eskualdeko saltoki handietan / En las grandes superficies de la comarca o la periferia*Ez dut erosketarik egiten. / No compro.%1-25%25-40%40-75%75-1002. Zein da elikadurari eskaintzen diozun gastua? / 2. ¿Cúal es el gasto dedicado a la alimentación?*<%5%5-10%11-20%21-30%31-40%41-50%51-60%61-70%70-80> %803. Erosketa planifikatzen duzu? Edo momentuan erabakitzen duzu? / ¿Planificas la compra? ¿O lo decides en el momento?*Beti planifikatzen dut / Planifico siempreIa beti planifikatzen dut / Planifico casi siempreBatzutan planifikatzen dut / Planifico algunas vecesOso gutxitan planifikatzen dut / Planifico pocas vecesEz dut inoiz planifikatzen; momentuan erabakitzen dut /No planifico nunca; decido en el momento4. Asteko otorduen prestaketarako plangintzaren bat egiten duzu?/ ¿Realizas alguna planificación para preparar las comidas semanales?*Bai / SíEz / NoBatzutan / Algunas veces5. Astean zenbat ordu eskaintzen diozu jakiak prestatzeari? / ¿Cuánto tiempo dedicas a la preparación de las comidas?*1-7 ordu / 1-7 horas8-16 ordu / 8-16 horas> 16 ordu / > 16 horas6. Astean zehar zenbat otordu egiten dituzu etxetik kanpo? / ¿Cuántas comidas realizas fuera de casa?*0-11-33-5>5Non egiten dituzu otordu horiek? / ¿Dóńde realizas esas comidas?* Lantegiko jantokian / En comedor del trabajo Lantoki inguruko ostalaritza-guneetan / En hostelería cercana al trabajo Unibertsitatean "tupper"a eramanda / En la universidad, con "tupper" Unibertsitateko jantokian / En el comedor de la universidad Etxera eramanda edo "Take away" / Con reparto a domicilio o "take away" Aisialdia edo beste ekintza sozialetan / En otros sitios de actividad social 7. Asteburuan zehar (ostiral arratsaldetik hasita) zenbat otordu egiten dituzu etxetik kanpo? / ¿Cuántas comidas realizar fuera de casa los fines de semana (empezando desde viernes por la tarde?)*0-11-3>38. Garaian garaiko elikagaiak zein diren ezagutzen dituzu? / ¿Conoces los productos de temporada?*Bai / SíEz / NoKontutan hartzen al duzu zure erosketetan garaian garaikoaren irizpidea? / ¿Tomas en cuenta a la hora de la compra el principio de productos de temporada?*Bai / SíEz / NoBatzutan / Algunas vecesKontutan hartzen al duzu kanpoan otorduak egitean garaian garaikoaren irizpidea? / ¿Tomas en cuenta el principio de alimentos de temporada a la hora de realizar comidas fuera de casa?*Bai / SíEz / NoBatzutan / Algunas veces9. Tokiko ekoizleen eta horien garaian garaiko produktuen ezagutza handitzea gustatuko litzaizuke? / ¿Te gustaría ampliar tu conocimiento respecto a los productor@s locales y los productos de temporada de los mism@s?*Bai / SíEz / NoELIKADURA-OHITURAK eta GASTRONOMIA-EZAGUTZA / COSTUMBRES ALIMENTARIAS y CONOCIMIENTO GASTRONÓMICO10. Dietaren bat jarraitzen al duzu? / ¿Sigues alguna dieta?*Bai / SíEz / NoZailtasunik ba al duzu dieta hori aurrera eramaten? / ¿Tienes dificultades para llevar a cabo esa dieta?*Bai / SíEz / NoEz, baina laguntzaren bat eskertuko nuke / No, pero agradecería cierta ayuda11. Dieta pertsonalizatu bat izatea baliagarria izango litzaizu(e)ke? Norentzat eta zertarako? / ¿Sería útil que tuvieras una dieta personalizada? ¿Para quién y para qué?12. Elikagaien propietateen inguruko ezagutzarik baduzu? / ¿Tienes conocimientos entorno a la propiedades de los alimentos?*Bai / SíEz / NoElikagai batzuena soilik / Sólo de algunos alimentosOinarrizko informazioa edo formazioa jasotzea gustatuko litzaizuke? / ¿Te gustaría recibir información básica o formación?*Bai / SíEz / NoBai, baina informazio/formazio espezifikoa jaso nahiko nuke / Sí, pero me gustaría recibir información/formación específica.Ez eta informazio/formazio espezifikoa jaso nahiko nuke / No, y me gustaría recibir información/formación específica.13. Sukaldean aritzea atsegin duzu? / ¿Te gusta la cocina?*Bai / SíEz / No14. Plater goxo, erraz eta osasungarriak prestatzeko ideiak/errezetak izatea gustatuko litzaizuke? / ¿Te gustaría tener ideas/recetas para preparar comidas ricas, fáciles y saludables?*Bai / SíEz / No15. Haurrentzat sukaldeko plateren prestaketak eta aurkezpenak modu erakargarri eta osasungarriagoan egiteko tresnak behar dituzu? / ¿Necesitas herramientas para preparar comidas saludables y con una presentación atractiva/apetecible para niñ@s?Bai / SíEz / NoBatzutan / Algunas vecesAMAITZEKO... / PARA TERMINAR16. Pentsatu al duzu zure elikadura- zein kontsumo-ohiturak birplanteatzea tokiko elikagaien denda eta proiektuetan, sasoiko eta kalitatezko produktuak eroste aldera? / ¿Has pensado en cambiar tus hábitos alimentarios y de consumo hacia tiendas y proyectos que trabajen con alimentos locales, con el objetivo de comprar productos de calidad y de temporada?*Bai / SíEz / NoDagoeneko ohitura-aldaket eginda daukat / Ya he realizado ese cambio de hábitos.Elikadura-eredua aldatzeko prest bazaude, hileroko gastuen portzentaia igotzeko prest zaude? / Si estas dispuest@ a cambiar tu modelo de alimentación, ¿estás dispuest@ a subir el porcentaje de gasto dedicado a la alimentación?*Bai / SíEz / NoDagoen bezala mantenduko nuke / Mantendría como hasta ahora17. Beharrezkoa ikusten duzu elikaduraren bitartez, osasuna sustatuko duen ingurune bat ("elikadura ko-laborategiak") sortzea? / ¿Crees que es necesario crear espacios para promover la salud, a través de la alimentación?*Bai / SíEz / NoErantzuna baiezkoa bada, non? (hezkuntza-guneetan, denda txikietan, udalak sustatutako gune eta proiektuetan, bestelako espazio eta komunitateetan...) / Si la respuesta es afirmativa, ¿dónde? ( en los centros educativos, en pequeños comercios, en espacios y proyectos promovidos por el ayuntamiento, en otros espacios o comunidades, etc. 18. Tokiko elikagaien sustapenerako saltokiek, ondorengo zerbitzuak eskainiz gero, baloratu zure interesaren arabera, aukeretako bakoitza: / Si los pequeños comercios que promueven el producto local ofrecieses los siguientes servicios, valora según tu interes, cada una de las opciones:Bezeroen txokoa webgunean: errezetak, ekoizleen informazioa... / Espacio para l@s client@s en la página web: recetas, información de los productores...*Interes handia / Interés altoInteres nahikoa / Interés suficienteInteres gutxi / Poco interésInteresik ez / Sin interésProduktuen solteko eskaintza (granela) / Oferta de productos a granel*Interes handia / Interés altoInteres nahikoa / Interés suficienteInteres gutxi / Poco interésInteresik ez / Sin inteŕesAurrez prestaturiko jaki osasungarriak (komenentzia) / Comida preparada saludable (conveniencia)*Interes handia / Interés altoInteres nahikoa / Interés suficienteInteres gutxi / Poco interésInteresik ez / Sin interésElikadura osasungarri eta jasangarri baterako aholkularitza/laguntza / Asesoramiento / ayuda para una alimentación saludable y sostenible*Interes handia / Interés altoInteres nahikoa / Interés suficienteInteres gutxi / Poco interésInteresik ez / Sin interés19. Aholkularitza eta formazio-zerbitzuengatik ordaintzeko prest egongo zinateke? / ¿Estarías dispuest@ a pagar por un servicio de asesoramiento y formación?*Bai / SíEz / NoErantzuna baiezkoa bada... / Si la respuesta es afirmativa...Aurrez aurreko aholkularitza: hasierako diagnostikorako kontsulta eta emaitzen txostena (menu pertsonalizatuarekin) aurkezteko kontsulta / Asesoramiento presencial: consulta para un diagnóstico inicial y una consulta para presentar el informe de resultados (con menú personalizado)< 80 €80-100 €100-120 €> 120 €Online bidezko aholkularitza: hasierako diagnostikorako kontsulta eta emaitzen txostena menu pertsonalizatuarekin / Asesoramiento online: consulta para un diagnóstico inicial y el informe de resultados (con menú personalizado)< 60 €60-80 €80-100 €> 100 €Formazio teoriko-praktikoa (taldean): garaian garaiko elikagaiak, propietateak eta sukalderako errezetak (~ 2 orduko saioa) / Formación teórico-práctica (en grupo): alimentos de temporada, sus propiedades y recetas de cocina (~ 2 horas de sesión)<20 €20-30 €30-40 €> 40 €Hileroko buletina: berriak, errezetak, hileroko barazki-egutegia... / Boletín mensual: noticias, recetas, calendario de verduras mensual...<10 €10-20 €20-30 €> 30 €IRUZKINAK / COMENTARIOS ONDORENGO DATUAK PROIEKTUAREN AMAIERAKO FASEAN (ESPERIMENTAZIO-FASEAN) PARTE HARTU NAHI BADUZU BAKARRIK BETE!!! Bestela, AMAITU eta BIDALI botoari sakatu amaieran! SÓLO RELLENA LOS SIGUIENTES DATOS, SI QUIERES PARTICIPAR EN LA ÚLTIMA FASE DE EXPERIMENTACIÓN DEL PROYECTO!!! Si no, pulsa el botón "AMAITU eta BIDALI"Izen-Abizenak / Nombre y Apellidos Izena Abizenak Posta elektronikoa / Correo electrónico Telefonoa / Teléfono DBEO-RGPD 2016/679ko 32 kontsideroan, 6. eta 13. artikuluan eta uztailaren 11ko 34/2002, Informazioaren Gizartearen Zerbitzuen eta Merkataritza Elektronikoa (aurrerantzean LSSICE-34/2002) Legeek xedapenekin bat etorriz, informaturik geratzen naiz eta baimen espresua ematen dut LAKARI KOOP. ELK. TXIKIA IZF F-75134593 (tratamendu arduraduna den heinean, hemendik aurrera LAKARIren aldetik nire Datuen tratamendua eta kudeaketa LAKARIren “Elika elkarrekin” izeneko proiektuan parte izateko. Bertan, galdetegi honetan jasotako nire datu pertsonalak kudeatuko dira, elikagai-kontsumitzaileen bizimoduari egokitutako dieta eta garapen gastronomiko pertsonalizatu osasungarriak eskaintzeko, pertsona bakoitzaren behar dietetikoei egokituta. Nire atzipen, zuzenketa, ezereztatze, aurka eta tratamendua mugatzeko eskubideak aurrera egiteko aukerari buruz informaturik nagoela bermatzen dut. Horretarako hain zuzen ere, LAKARIren helbidera zuzendu ahalko naiz, Araba kalea 33, 20800 Zarautz (Gipuzkoa) edo posta elektronikoz; info@lakari.eus zuzenduz gero. Bermatzen dut ere, nire aldetik emandako datu pertsonalak eta informazioa benetakoa dela eta horietan gerta daitezkeen edozein aldaketari buruz, LAKARIri informatuko diodala. Aurrerago zehaztutakoarekin bat etorriz, espresuki onartzen diot LAKARI KOOP. ELK. TXIKIAri, datuen jasoketa eta kudeaketa gauzatzera, bai modu telematikoan, bai paperezko euskarrian, gorago aipatutako helburuekin. Gaurko data / Fecha de hoy YYYY slash MM slash DD Baimentzen dut, SMSak, bat-bateko mezuak, e-mailak, fax-mezuak eta posta elektronikoa ez diren mezuak, LAKARIk prestatzen dituen hainbat zerbitzu, ekintza jakinarazpenak bidaltzeko erabili ahalko direla. Ekintza eta zerbitzu horiek bere web orrialdean identifikagarri egonik (http://www.lakari.eus). LAKARIri espresuki baimentzen diot bere ekintzen eta zerbitzuen informazioa bidaltzeko. Ez diot baimenik ematen LAKARIri bere ekintzen eta zerbitzuen informazioa bidaltzeko.