Elika Elkarrekin: GALDETEGIA ELIKA ELKARREKIN GALDETEGIA Hasierako Diagnostikoa Step 1 of 2 50% INFORMAZIO OROKORRAAdina*Generoa*EmakumeaGizonaBesteHerria* Elikadura-profila* Berezitasunik gabea (ohikoa) Anemia Kirol-jarduera altua Gantz, azukre edo gatza murriztu beharra Alergia edo intolerantzia Dieta beganoa Dieta begetarianoa Beste bat Alergia edo intolerantzia bat izanez gero, edo beste elikadura-motaren bat jarraituz gero adierazi zein den: Etxebizitza-unitatea (lagun, familia, pisukide...)*1234»4IkasketakDoktoregoa eta graduatu ondokoaUnibertsitate-ikasketakBatxilergoaLanbide HeziketaBigarren HezkuntzaIkasketarik ezBesteOinarrizko hileroko soldata0-325 €325-700 €700-1000 €1000-1400 €1400-1800 €1800-2200 €> 2200 €HAURREN BAT ZURE ZAINTZAN IZANEZ GERO...Zenbat urte ditu(zte)? Non bazkaltzen dute?EtxeanEskola-jantokianBeste batElikadura osasungarria darama(te)la uste duzu?BaiEzBai, baina hobetu litekeLaguntza beharko zenuke (aholkularitza, formazioa...) bere/beraien elikadura osasungarria dela bermatzeko?BaiEzKONTSUMO-OHITURAK1. Non egiten dituzu erosketak? (Ondorengo aukeren artean zehaztu zeinetan eta zein portzentaietan)Zuzenean nekazariari/ekoizleari*Ez dut erosketarik egiten.%1-25%25-40%40-75%75-100Bizitokiko denda txikietan*Ez dut erosketarik egiten.%1-25%25-40%40-75%75-100Bizitokiko tokiko produktuen denda eta proiektuetan*Ez dut erosketarik egiten.%1-25%25-40%40-75%75-100Bizitokitik kanpoko tokiko produktuen denda eta proiektuetan*Ez dut erosketarik egiten.%1-25%25-40%40-75%75-100Bizitokiko saltoki handietan*Ez dut erosketarik egiten.%1-25%25-40%40-75%75-100Periferiako edo eskualdeko saltoki handietan*Ez dut erosketarik egiten.%1-25%25-40%40-75%75-1002. Zein da elikadurari eskaintzen diozun gastua?*<%5%5-10%11-20%21-30%31-40%41-50%51-60%61-70%70-80> %803. Erosketa planifikatzen duzu? Edo momentuan erabakitzen duzu?*Beti planifikatzen dutIa beti planifikatzen dutBatzutan planifikatzen dutOso gutxitan planifikatzen dutEz dut inoiz planifikatzen; momentuan erabakitzen dut4. Asteko otorduen prestaketarako plangintzaren bat egiten duzu?*BaiEzBatzutan5. Astean zenbat ordu eskaintzen diozu jakiak prestatzeari?*1-7 ordu8-16 ordu» 16 ordu6. Astean zehar zenbat otordu egiten dituzu etxetik kanpo?*0-11-33-5»5Non egiten dituzu otordu horiek?* Lantegiko jantokian Lantoki inguruko ostalaritza-guneetan Unibertsitatean "tupper"a eramanda Unibertsitateko jantokian Etxera eramanda edo "Take away" Aisialdia edo beste ekintza sozialetan 7. Asteburuan zehar (ostiral arratsaldetik hasita) zenbat otordu egiten dituzu etxetik kanpo?*0-11-3»38. Garaian garaiko elikagaiak zein diren ezagutzen dituzu?*BaiEzKontutan hartzen al duzu zure erosketetan garaian garaikoaren irizpidea?*BaiEzBatzutanKontutan hartzen al duzu kanpoan otorduak egitean garaian garaikoaren irizpidea?*BaiEzBatzutan9. Tokiko ekoizleen eta horien garaian garaiko produktuen ezagutza handitzea gustatuko litzaizuke?*BaiEzELIKADURA-OHITURAK eta GASTRONOMIA-EZAGUTZA10. Dietaren bat jarraitzen al duzu?*BaiEzZailtasunik ba al duzu dieta hori aurrera eramaten?*BaiEzEz, baina laguntzaren bat eskertuko nuke11. Dieta pertsonalizatu bat izatea baliagarria izango litzaizu(e)ke? Norentzat eta zertarako?12. Elikagaien propietateen inguruko ezagutzarik baduzu?*BaiEzElikagai batzuena soilikOinarrizko informazioa edo formazioa jasotzea gustatuko litzaizuke?*BaiEzBai, baina informazio/formazio espezifikoa jaso nahiko nukeEz eta informazio/formazio espezifikoa jaso nahiko nuke13. Sukaldean aritzea atsegin duzu?*BaiEz14. Plater goxo, erraz eta osasungarriak prestatzeko ideiak/errezetak izatea gustatuko litzaizuke?*BaiEz15. Haurrentzat sukaldeko plateren prestaketak eta aurkezpenak modu erakargarri eta osasungarriagoan egiteko tresnak behar dituzu?BaiEzBatzutanAMAITZEKO...16. Pentsatu al duzu zure elikadura- zein kontsumo-ohiturak birplanteatzea tokiko elikagaien denda eta proiektuetan, sasoiko eta kalitatezko produktuak eroste aldera?*BaiEzDagoeneko ohitura-aldaketa eginda daukatElikadura-eredua aldatzeko prest bazaude, hileroko gastuen portzentaia igotzeko prest zaude?*BaiEzDagoen bezala mantenduko nuke17. Beharrezkoa ikusten duzu elikaduraren bitartez, osasuna sustatuko duen ingurune bat ("elikadura ko-laborategiak") sortzea?*BaiEzErantzuna baiezkoa bada, non? (hezkuntza-guneetan, denda txikietan, udalak sustatutako gune eta proiektuetan, bestelako espazio eta komunitateetan...) 18. Tokiko elikagaien sustapenerako saltokiek, ondorengo zerbitzuak eskainiz gero, baloratu zure interesaren arabera, aukeretako bakoitza:Bezeroen txokoa webgunean: errezetak, ekoizleen informazioa...*Interes handiaInteres nahikoaInteres gutxiInteresik ezProduktuen solteko eskaintza (granela)*Interes handiaInteres nahikoaInteres gutxiInteresik ezAurrez prestaturiko jaki osasungarriak (komenientzia)*Interes handiaInteres nahikoaInteres gutxiInteresik ezElikadura osasungarri eta jasangarri baterako aholkularitza/laguntza*Interes handiaInteres nahikoaInteres gutxiInteresik ez19. Aholkularitza eta formazio-zerbitzuengatik ordaintzeko prest egongo zinateke?*BaiEzErantzuna baiezkoa bada...Aurrez aurreko aholkularitza: hasierako diagnostikorako kontsulta eta emaitzen txostena (menu pertsonalizatuarekin) aurkezteko kontsulta< 80 €80-100 €100-120 €> 120 €Online bidezko aholkularitza: hasierako diagnostikorako kontsulta eta emaitzen txostena menu pertsonalizatuarekin< 60 €60-80 €80-100 €> 100 €Formazio teoriko-praktikoa (taldean): garaian garaiko elikagaiak, propietateak eta sukalderako errezetak (~ 2 orduko saioa)<20 €20-30 €30-40 €> 40 €Hileroko buletina: berriak, errezetak, hileroko barazki-egutegia...<10 €10-20 €20-30 €> 30 €IRUZKINAK ONDORENGO DATUAK PROIEKTUAREN AMAIERAKO FASEAN (ESPERIMENTAZIO-FASEAN) PARTE HARTU NAHI BADUZU BAKARRIK BETE!!! Bestela, AMAITU eta BIDALI botoari sakatu amaieran!Izen-Abizenak Izena Abizenak Posta elektronikoa Telefonoa DBEO-RGPD 2016/679ko 32 kontsideroan, 6. eta 13. artikuluan eta uztailaren 11ko 34/2002, Informazioaren Gizartearen Zerbitzuen eta Merkataritza Elektronikoa (aurrerantzean LSSICE-34/2002) Legeek xedapenekin bat etorriz, informaturik geratzen naiz eta baimen espresua ematen dut LAKARI KOOP. ELK. TXIKIA IZF F-75134593 (tratamendu arduraduna den heinean, hemendik aurrera LAKARIren aldetik nire Datuen tratamendua eta kudeaketa LAKARIren “Elika elkarrekin” izeneko proiektuan parte izateko. Bertan, galdetegi honetan jasotako nire datu pertsonalak kudeatuko dira, elikagai-kontsumitzaileen bizimoduari egokitutako dieta eta garapen gastronomiko pertsonalizatu osasungarriak eskaintzeko, pertsona bakoitzaren behar dietetikoei egokituta. Nire atzipen, zuzenketa, ezereztatze, aurka eta tratamendua mugatzeko eskubideak aurrera egiteko aukerari buruz informaturik nagoela bermatzen dut. Horretarako hain zuzen ere, LAKARIren helbidera zuzendu ahalko naiz, Araba kalea 33, 20800 Zarautz (Gipuzkoa) edo posta elektronikoz; info@lakari.eus zuzenduz gero. Bermatzen dut ere, nire aldetik emandako datu pertsonalak eta informazioa benetakoa dela eta horietan gerta daitezkeen edozein aldaketari buruz, LAKARIri informatuko diodala. Aurrerago zehaztutakoarekin bat etorriz, espresuki onartzen diot LAKARI KOOP. ELK. TXIKIAri, datuen jasoketa eta kudeaketa gauzatzera, bai modu telematikoan, bai paperezko euskarrian, gorago aipatutako helburuekin. Gaurko data YYYY slash MM slash DD Baimentzen dut, SMSak, bat-bateko mezuak, e-mailak, fax-mezuak eta posta elektronikoa ez diren mezuak, LAKARIk prestatzen dituen hainbat zerbitzu, ekintza jakinarazpenak bidaltzeko erabili ahalko direla. Ekintza eta zerbitzu horiek bere web orrialdean identifikagarri egonik (http://www.lakari.eus). LAKARIri espresuki baimentzen diot bere ekintzen eta zerbitzuen informazioa bidaltzeko. Ez diot baimenik ematen LAKARIri bere ekintzen eta zerbitzuen informazioa bidaltzeko.